Szparagi, z ich intensywnym smakiem i soczystą konsystencją, stanowią prawdziwą perełkę sezonowej kuchni. Bogate w składniki odżywcze, szparagi nie tylko zachwycają podniebienia, ale także korzystnie wpływają na zdrowie. Ich delikatność sprawia, że są idealnym dodatkiem do wielu potraw, dodając im charakterystycznego aromatu i wyjątkowego smaku. Od klasycznych dań, po nowatorskie kompozycje kulinarnych mistrzostw, szparagi zawsze zaskakują swoją wszechstronnością i bogactwem smaków, pozostawiając niezapomniane wrażenia przy każdym kęsie.

– podkreśla Norbert Szymul, Szef Kuchni Restauracji Focaccia.

Fot. Public Dialog/Hotel Belotto

W wiosennej karcie Restauracji Focaccia znalazły się wyjątkowe dania, stworzone z pasją i dbałością
o każdy szczegół. Można spróbować soczystych szparagów w towarzystwie delikatnego jajka poche. W karcie znalazła się także sałatka z Bufalą i Szparagami z Piklowanym Koprem Włoskim czy rozgrzewające tortellini wypełnione bogactwem owoców morza, podane z intensywnym bisque krewetkowym, co gwarantuje niezwykłe doznania kulinarne. Na lunch szef kuchni poleca klasyczną włoską pizzę, tym razem w nowej odsłonie z soczystymi żółtymi pomidorami, kremową bufalą
i świeżymi szparagami – to prawdziwa uczta dla podniebienia; albo pstrąga o delikatnym smaku, podawanego z aromatycznymi arancini z szafranem, sosem bazyliowym i sałatką z fenkułu.

Menu obowiązuje od 25 kwietnia do końca czerwca br.



Restauracja Focaccia to miejsce, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością. Misją jest  dostarczanie wyjątkowych doznań kulinarnych, które pozostawiają niezapomniane wrażenia. Ekipa kucharska jest zaangażowana w tworzenie dań opartych na lokalnych produktach, aby dostarczać Gościom najlepszych smaków sezonu. To idealne miejsce na romantyczną kolację, spotkanie biznesowe lub rodzinny obiad z widokiem na warszawską Starówkę.

Opracował: Mirosław Mikulski
Źródło i zdjęcia: Public Dialog/Hotel Belotto