Kolacja składająca się z siedmiu dań przygotowana została wspólnie przez siedmiu szefów kuchni i stanowiła swoistą podróż po mapie polskich kulinariów. By podkreślić wyjątkowy kunszt przygotowanych dań, dla każdego z nich wykonana została specjalna grafika autorstwa znakomitego i docenianego artystę Tempeza, oddająca charakter poszczególnych restauracji oraz ich koronnych dań. Dzieła nawiązywały do słynnego ludzika Michelin – Bibendum i stanowiły swego rodzaju hołd oddany przewodnikowi Michelin Guide, który od ponad stu lat ocenia restauracje.

powiedział Rafał Szmytke, Prezes Polskiej Organizacji Turystycznej.

W Centrum Praskim Koneser w Warszawie swoje dania zaprezentowały: Poznańskie restauracje TU.Restaurant oraz Fromażeria, krakowska restauracja MOLAM oraz warszawskie: Ale wino, Kieliszki na Próżnej, Koneser Grill oraz Le Braci.

Opracował: Mirosław Mikulski
Źródło i zdjęcia: Polska Organizacja Turystyczna