Konferencja pod hasłem „Designing Excellence” odbyła się w dniach 13-15 lutego w Barcelonie i była zorganizowana dla dyrektorów i kierowników działów operacyjnych hoteli z regionu Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki. Spotkanie miało na celu przybliżenie ścieżki rozwoju hoteli sieci na najbliższe lata, a także stworzenie uczestnikom konferencji platformy do wymiany doświadczeń w zakresie obsługi gości i działań operacyjnych. Na spotkaniu obecni byli przedstawiciele centrali sieci Marriott, w tym Prezydent regionu EMEA Satya Anand, Chief Operations Officer regionu Europa Gonzalo Aguilar, Chief Global Officer Erika Alexander a także Morten Skumsrud, Vice Prezydent regionu EMEA marek luksusowych i premium i wielu innych.

– podkreśla Danuta Kisielewska, dyrektor personalny w Polskim Holdingu Hotelowym.

Szereg paneli dyskusyjnych, warsztatów oraz wykładów miała przybliżyć uczestnikom tytułową ideę konferencji „Designing Excellence”, polegającą na wyjściu poza schematyczne ramy customer experience i stworzenie nowej jakości w obsłudze gości. W czasie wykładów kładziono szczególny nacisk na spersonalizowane doświadczenia, jakie goście mają szansę otrzymać w czasie pobytów w hotelach sieci oraz ich wpływu na ogólną ocenę hotelu i marki sieci Marriott. Szeroki wachlarz doświadczeń i rozwiązań stosowanych w hotelach regionu był niesamowitą okazją do spojrzenia na codzienne operacje z innej perspektywy.

– relacjonuje Anna Pakieła, zastępca dyrektora Hotelu Renaissance Warsaw Airport.

Podczas konferencji przyznano nagrody sieci Marriott w kilku kategoriach m.in. „Chef of the Year”. Jednym z wyróżnionych został szef kuchni hotelu Courtyard by Marriott Piotr Lasecki, który został Szefem Roku wśród wszystkich 420 hoteli Select Service sieci Marriott International w regionie EMEA.

Więcej informacji o wyróżnieniu szefa kuchni znajduje się na stronie: https://phh.pl/piotr-lasecki-najlepszym-szefem-kuchni-sieci-marriott-w-2023-roku/

Opracował: Mirosław Mikulski
Źródło i zdjęcie: Polski Holding Hotelowy