26 września w prestiżowym wnętrzu Muzeum Etnograficznego w Warszawie, branża turystyczna, touroperatorzy, biura podróży i dziennikarze mieli okazję poznać wyjątkową ofertę turystyczną Galicji, malowniczego regionu w północno-zachodniej Hiszpanii, znanego z pięknych krajobrazów, bogatej kultury i smakowitej kuchni.

Do rozmów stolikowych na warsztatach zasiedli touroperatorzy z Galicji, którzy prezentowali programy i możliwości współpracy. Wydarzenie to odbyło się pod patronatem Ambasady Hiszpanii. W uroczystości uczestniczyło ponad 120 osób, obecny był Ramiro Fernández Bachiller, Ambasador Hiszpanii w Polsce, towarzyszył mu Claudio Andrade Lucena, Radca ds. Turystyki Ambasady Hiszpanii, Menedżer ds. Turystyki Galicji, Antonio Casas oraz prezes Klastra Turystycznego Galicji, Cesáreo Pardal.

Wydarzenie uświetniła autentyczna degustacja galicyjskich przekąsek, którą przygotował szef kuchni Iñaki Bretal, zdobywca gwiazdki Michelina. Uczestnicy mieli okazję spróbować niezwykłych smaków Galicji, które z pewnością zostawiły w ich sercach niezapomniane wrażenia. Zarówno produkty, jak i wina, które serwowano zostały sprowadzone specjalnie na to wydarzenie z Galicji.

Na zakończenie spotkania publiczność została zabrana w muzyczną podróż przez występ zespołu muzycznego Xisco Feijóo, który swoją muzyką przybliżył atmosferę regionu.  

Opracował: Mirosław Mikulski
Źródło i zdjęcia: ASISTE travel trade marketing & events