Po dwóch ostatnich edycjach – Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail są w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce, w tym 9 z Sopotu.
To, co słyszymy, odgrywa niebagatelną rolę w tym, jak odczuwamy smak? Chrupanie, przeżuwanie, krojenie, siekanie, ale również dźwięki gwarnej restauracji, stukot talerzy czy kieliszków uczestniczą w tworzeniu polisensorycznego doświadczenia i doznawania smaków, a także pobudzają nasz apetyt!
Tematem tegorocznego festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia! To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa!
– zaznacza Marcin Wawrzeń, Country Manager – dodaje.
Dzięki współpracy z Visa Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit.
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich sopockie: Fisherman (zdobywca Sopockiej Perły 2021), Pelican, Sztuczka Bistro, El Molo, Endi Wine House, Kulinarny Motyw, Restauracja Phuket Thai Food & Bar, Starter’s i Yatta Sushi Japanese Cuisine.
Termin Festiwalu: 22 marca – 30 kwietnia 2023
Tekst: MM.
Źródło: informacja prasowa Restaurant Week Polska, redakcja Izabela Werbel