Poland Convention Bureau i Convention Bureau Wrocław serdecznie zapraszają przedstawicieli branży na wyjątkowe wydarzenie! Już 2 grudnia 2024 w hotelu Ibis Styles Wrocław odbędą się dwa specjalistyczne szkolenia, które przybliżą uczestnikom tematykę kulinariów w biznesie oraz aktualne trendy w tworzeniu treści multimedialnych. Dodatkowo, 3 grudnia zaplanowano spotkanie dla przedstawicieli polskich biur convention, podsumowujące rok działań w Polsce i za granicą.
Spotkanie #EventprofsPL 2 grudnia (poniedziałek)
Pierwszy dzień spotkania w szerokim gronie branżowym zostanie poświęcony tematyce kulinariów i marketingu internetowego. Będzie to doskonała okazja do poszerzenia wiedzy, wymiany doświadczeń oraz budowania wartościowych relacji biznesowych.
Program spotkania 2 grudnia (poniedziałek)
- 12.30– 13.00 rejestracja, energetyczny poczęstunek dla ciała i ducha (brain food), networking
- 13.00 – 13.15 powitanie i słowo wstępne – PCB POT i CVB – Wrocław
- 13.15 – 14.45 Inteligencja kulinarna w biznesie – “Kultura polskiego stołu” – szkolenie poprowadzi dr Bogdan Gałązka. Kuchnia polska – stół jako miejsce spotkań, historia, wyróżniki
- 14.45 – 15.45 lunch
- 15.50 – 16.50 Laboratorium Twórców –„Kulinarne wideo w erze Tik Toka i rolek na Instagramie” trenerka Edita Kaite, travel & food content creator. Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą się jak tworzyć angażujące treści wideo w mediach społecznościowych.
- 17.30 – 20.00 kulinarny spacer z CVB – Wrocław na Jarmark Bożonarodzeniowy z testowaniem specjałów z Dolnego Śląska
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny i wymaga wcześniejszej rejestracji. Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
O prelegentach
Dr Bogdan Gałązka
Dr Bogdan Gałązka z Culinary Research and Development, szef kuchni i doktor nauk humanistycznych w dziedzinie historii. Gałązka specjalizuje się w historii kulinariów i od wielu lat popularyzuje kulturę poprzez organizację wydarzeń o tematyce kulinarnej. Laureat konkursu Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej 2023, autor książek, w Warszawie prowadzi kawiarnię Stolica Cafe.
Jak sam powiada pierwsze naleśniki usmażył, gdy miał 9 lat. Mama Czesia, pochodząca z Grajewa na Podlasiu, zachęcała go do gotowania od małego. Nieco później – jak wielu znakomitych polskich kucharzy – Bogdan Gałązka zawodu uczył się od legendarnego Kurta Schellera, a także w Culinary Academy of New York. Z wykształcenia teolog i specjalista od zasobów ludzkich – najbardziej na świecie lubi gotować i podróżować. Z podróży przywozi przyprawy, zioła i kwiatowe olejki. Potem wyczarowuje z nich sosy, lody czy herbatę pachnącą irańskim szafranem, lawendą lub hibiskusem.
Edita Kaite
Edita Kaite to pochodząca z Litwy twórczyni treści związanych z podróżami i kulinariami. Jej konto na Instagramie obserwuje blisko 100 tys. osób. Publikuje też na TikToku. Jej strona internetowa to www.editakt.com.
Edita w wieku 16 lat przeprowadziła się do Wielkiej Brytanii, gdzie spędziła prawie połowę swojego życia. Obecnie skupia się na nowych przygodach, odkrywaniu smaków z każdego zakątka świata i dzieleniu się historiami, które im towarzyszą. Swoją karierę zaczynała jako piekarz oraz fotografka kulinarna i produktowa. Jej doświadczenia z tej dziedziny rozbudziły w niej prawdziwą miłość do jedzenia. Jednak jej prawdziwą pasją stały się podróże, szczególnie po Polsce i odkrywanie nowych kultur, smaków, spotkania z fascynującymi ludźmi i opowiadanie ich historii. Jeśli Edita odwiedza Twoje miasto, nie zdziw się, jeśli zorganizuje spotkanie, by w luźnej atmosferze poznać nowych ludzi i podzielić się opowieściami przy filiżance herbaty lub lokalnym przysmaku.
“Piękne kultury, smakowite potrawy i niezapomniane wspomnienia!” – to hasła, które kierują jej twórczością internetową.
Wydarzenie 2 grudnia organizowane jest dzięki współpracy Poland Convention Bureau oraz Convention Bureau Wrocław.
Spotkanie dla biur convention 3 grudnia (wtorek)
Trzeciego dnia w hotelu Ibis Styles, w godzinach odbędzie się cykliczne spotkanie dla przedstawicieli polskich biur convention, podczas którego zostanie podsumowany rok 2024 oraz omówione plany na rok 2025. W wydarzeniu weźmie udział 30 przedstawicieli miejskich i regionalnych biur convention.
Opracował: Mirosław Mikulski
Źródło i grafika: Polska Organizacja Turystyczna