W tym sezonie goście mogą odkryć nowe, lekkie i orzeźwiające propozycje kulinarne, stworzone z myślą o letnich smakach i chwilach. Oprócz klasycznego menu restauracji La Brasserie Moderne, wprowadzono specjalne menu szparagowe, a już wkrótce pojawi się sezonowa wkładka z wyborem chłodników – idealnych na upalne, letnie dni.

Menu autorstwa Executive Chefa Pawła Kałuskiego bazuje na najwyższej jakości składnikach sezonowych, łącząc klasykę francuskiego rzemiosła kulinarnego z polskimi inspiracjami i współczesnym twistem. Dodatkową atrakcją jest otwarta kuchnia, pozwalająca gościom śledzić proces powstawania potraw i rozkoszować się zapachami kuchni jeszcze przed pierwszym kęsem.

Wnętrza restauracji, zaprojektowane przez światowej sławy architekta Didiera Gomeza, emanują paryską elegancją i szykiem. Uzupełnieniem kulinarnych doznań jest imponująca kolekcja win z najlepszych światowych roczników, starannie dobrana przez sommeliera.

Sofitel Warsaw Victoria to nie tylko stylowy hotel, lecz także jedno z najważniejszych miejsc wydarzeń w Warszawie.

Źródło i zdjęcie: 38 Content Communication